Spannmålsfritt torrfoder

Torrfoder utan vete och spannmål

glad hund

arken vetzoo info om inlägg

Vad är spannmålsfritt hundfoder?

Spannmålsfritt hundfoder är torrfoder som inte innehåller vete och annat spannmål. På hundmatsäckarna benämns spannmålsfritt ofta på engelska: Grain free. Spannmål är sådant man skördar på en åker, kort sagt. Detta är en ganska ny produkttrend som även är populärt bland människor då det pratas allt mer om att vete (som innehåller gluten) skapar inflammationer i kroppen. Ät mindre spannmål och dämpa inflammationer i kroppen.

De mest populära spannmålsfria torrfodren på marknaden:

  1. Pure Natural har flera olika smaker på sitt spannmålsfria / grain free torrfoder. Lamm, fågel, fisk och fläsk finns att välja på. Dessa torrfodersäckar kommer som 2 kg eller 12 kg. Recensioner av Pure naturals torrfoder, märkt grain free, säger att hundarna slukar detta foder så smaktestet är helt klart godkänt. Priset är inte heller att klaga på då 2 kg kostar 199 kr. Du hittar Pure natural grain free här.

purenatural grain free

2. Brit Care Grain-Free Adult Salmon & Potato är ett torrfoder som innehåller lax och potatis. Denna sort kommer i 1 kg-påse vilket är toppen om du vill prova ett foder. Det borde alla hundmatstillverkare ha! Priset ligger från 99 kr. Det finns även större säckar om din hund trivs med detta foder. Likt Pure naturals är recensionerna superfina. Här gäller det att prova sig fram vilket foder din hund tycker är godast och om du ser önskat resultat. Du hittar Brit Care’s spannmålsfria foder här.

brit care grain free

För att hitta hela utbudet av spannmålsfritt foder, klicka här!

Vad innehåller spannmålsfritt hundfoder?

Spannmålsfritt hundfoder har även blivit populärt bland de som vill minska eller undvika kolhydrater (oftast med med gluten) i form av vete, korn, havre, råg, majs och ris. Istället vill man ha ett högt proteininnehåll av kött. Som kolhydratskälla använder man istället exempelvis potatis. Spannmålsfritt foder innebär med andra ord inte att det är kolhydratsfritt, utan bara annan typ av kolhydrat som traditionellt används i hundmat.

Vanligt är också att man inte tillsätter några konstgjorda färgtillsatser, smaktillsatser eller konserveringsmedel i fodret.

Hur mår hunden av att äta spannmålsfritt foder?

Många hundägare vittnar om att ha fått bra resultat efter att ha dragits med problem kring maten då de bytt till spannmålsfritt. Det hjälper framförallt hunden om du misstänker glutenintolerans eller allergier hos hundar. Om din hund kliar sig mycket eller har en matt päls kan det verkligen vara värt att prova spannmålsfri mat till hunden. Även om du upplever att hunden är energilös bör du satsa på denna typ av foder då det kan vara inflammationer i din hunds kropp som gör att den inte riktigt orkar med.

Flera hundägare berättar om hur fin pälsen blivit och att hunden slutat klia sig då fodret är glutenfritt. Har hunden känslig hud kan vete verkligen irritera.

Köpa billigt eller dyrt torrfoder?

Det finns flera faktorer som påverkar priset. Större torrfodersäckar brukar ge mer för pengarna då det blir ett lägre kilopris. Det kan vara bra att jämföra olika märken så som vi gjort i listan ovan.

För att hitta hela utbudet av spannmålsfritt foder, klicka här!